More Commodities - Dairy Products

Tereyağı:AB, ABD'deki rekabeti yakından takip ediyor

April 25, 2020 at 12:12 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT/BRUSSELS. As US butter is trading lower than in the EU market players are urged to pay close attention to international competition. Panic buying has reportedly stopped in Germany. The dairies are, nevertheless, confronted with a shift in demand.

AB fiyatları dip  seviyeleri görmeye başladı

Raporlar, süpermarket satışlarının normal seviyelere dönmesi nedeniyle panik alımının artık Almanya'da bir sorun olmadığını belirtiyor. Ancak, sorun, süt endüstrisinin hala daha taleplerdeki değişiklikler ve sevkiyatların catering pazarından ve toplu alıcılardan uzaklaşmasıyla mücadele ediyor. Süpermarketlere süt teslimatları. Piyasada da çok fazla süt var. Süt gelişleri mevsimsel zirveye yaklaşmaya başladığı için, süt işletmeleri üretimi düşürmekten bahsediyor.

Süpermarketlere tereyağı teslimatları tekrar normale döndü ve bu da siparişler tekrar yükselmeden önce tereyağının hala satılması gerektiğini gösteriyor. Piyasa katılımcıları kuşkonmaz sezonunun perakende talebini artıracağını düşünüyor. Şu aralar dökme tereyağa yönelik talepler yeniden canlandı ve bu da sonunda Kempten'deki Tereyağı ve Peynir Borsası'nda fiyatların kg başına 2,50-2,70 Euro'ya düşmesini sağladı. Polonya'da dökme tereyağı fiyatları, geçen hafta kg başına 2,70 Euro'ya düştükten sonra, yine EXW başına 2,80 EUR'ya yükselebildi. Her ne kadar bu cazip fiyatlar alıcıları sık sık uzun vadeli sözleşmeler için sormaya yöneltmiş olsa da, satıcılar reddediyor.

Tereyağı

Yer

Fiyat

EXW Polonya

EURO 2,800/mt

EXW Almanya

EURO 2,600/mt

EEX

EURO 2,590/mt

GDT

USD 4,117/mt

Ticari kaynaklar


ABD'de büyük fiyat indirimleri

AB'de son haftalarda ortalama tereyağı fiyatı% 10.4 düşmüş ve şu aralar kg başına 2.95 Euro olmasına karşın piyasa katılımcıları fiyatların daha rekabetçi olduğu ABD'ye dikkat etmesi gerekiyor. USDA'ya göre, ortalama ABD tereyağı fiyatları Mart ayında ton başına 2.793 USD'ye geriledi, AB'de ise fiyat düşüşleri ortalama AB tereyağı teklifinin ton başına 3.506 USD olduğu için çok daha az sert oldu.Covid-19 salgınının ABD tereyağı pazarında AB tereyağı pazarına kıyasla çok daha sert bir etkisi oldu. USDA Tarımsal Pazarlama Servisi'nin bildirdiği gibi, ABD'de krema üretimini artıran bol miktarda krema var. Perakende talebi artmasına rağmen, gıda hizmetleri sektöründe talepler durduğu için dökme tereyağı satışları sınırlı.

Daha fazla bilgi için:

View related articles

Go to the News Overview
Dairy Products
Apr 25, 2024
KEMPTEN/BRUSSELS. Cold weather conditions are failing to stimulate demand for cream in Germany, but the situation is a bit different for butter. EU exports to the US have declined notably in 2024.
Dairy Products
Apr 2, 2024
KEMPTEN/BRUSSELS. In Germany the bulk butter market has reached a turning point. EU butter exports range lower than last year and EU butter production dipped.
Dairy Products
Feb 22, 2024
KEMPTEN/BRUSSELS. Butter manufacturers are gearing up for Easter in Germany. EU exports witnessed a record-breaking year in 2023. EU butter is highly competitive in the global market, despite internal quotations being on the rise.
Dairy Products
Jan 24, 2024
KEMPTEN/BRUSSELS. Contrary to expectations demand for butter is surprisingly strong in Germany. EU exports are still experiencing a record high, whereas EU quotations range on a less welcome level.