More News - Interviews

Ukrayna: ihtiyaç zamanlarında büyüme fırsatları

April 23, 2020 at 4:44 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

KIEV/SEEHEIM. Ukrayna mevcut durumu, tedarik zincirinin başka bir noktasında sorun olması durumunda ticaret ilişkilerini daha da geliştirmek için kullanmak istiyor. Mundus Agri, Alman-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası'nın ihracat yardım masası başkanı Sergey Zhaburovskyi ile bu konuda konuştu.

Mundus Agri: Mevcut salgının Almanya ile Ukrayna arasındaki ticaret üzerinde olumsuz veya olumlu etkileri oldu  mu?
Zhaburovskyi: Pandemi, Ukrayna ile genel dünya ticaretini, elbette Almanya ile ticaret de dahil olmak üzere daha güçlü hale getirebilir. Çünkü şimdi artık birçok Avrasya ülkesinin birçok sanayi sektöründe Çin'e olan bağımlılığını yeniden gözden geçirmesi zamanı geldi. Bu aynı zamanda Ukrayna'ya da teknoloji, altyapı, üretim ve tarım alanlarında önemli bir Avrasya merkezi olma fırsatını sunuyor. Ukrayna ihracatının% 43'ü zaten AB'ye gidiyor. Otomotiv tedarikçileri ve tekstil endüstrisinin yanı sıra, ülke uluslararası tedarik zincirlerine pek dahil değil. Bunun değişeceğini umuyoruz.

Pandemiden bağımsız olarak yeni AB direktifleri de Ukrayna ile ticareti zayıflatabilir. Önümüzdeki Ekim ayından itibaren, AB'ye gıda ve yem ithalatı için klorpirifos ve klorpirifosmetil kalıntıları için azaltılmış maksimum miktarlar uygulanacaktır. Bu aktif maddeleri içeren bitki koruma ürünleri Ukrayna'da yasak değil, ancak elbette iyi ticaret ilişkilerini sürdürmek için bizim de bu düzenlemelere uymamız gerekiyor. 

Mundus Agri: Gıda için başka ihracat yasakları beklenebilir mi??
Zhaburovskyi: Şimdilik sadece karabuğday ihracatı geçici olarak durduruldu, sonuçta tahıl buradaki temel gıdalardan biri. Buğday ihracatı için Ukrayna bu sezon için yani 30 Haziran'a kadar 20.2 milyon mt kota verdi. Ancak, biz zaten yaklaşık 18 milyon mt'unu teslim ettik. Kotaların Nisan sonunda veya Mayıs ortasına kadar tükenmesi halinde buğday ihracatı yeni sezona kadar ertelenecek. Ancak, şu ana kadar başka kısıtlama planlanmamıştır. 

Mundus Agri: Almanya ile Ukrayna arasındaki ticarette hangi tarımsal emtialar en fazla teşvik ediliyor veya en büyük büyüme potansiyeline sahip ?
Zhaburovskyi: Kesinlikle çeşitli Ukrayna tarım ürünlerinin ihracatında büyüme potansiyeli görüyoruz. Buradaki odak noktası meyve, sebze ve sert kabuklu yemişlerdir. Ukrayna dünyanın en büyük yabanmersini üreticisi ve aynı zamanda karpuz için en önemli üretici ülkelerden biridir. 2017'den bu yana, yerel dönüm ve böylece üretimin genişletilebilmesi için ceviz yetiştiriciliği de sübvanse ediliyor. 

Mundus Agri: Bunun için hangi gereksinimlerin karşılanması gerekiyor?
Zhaburovskyi: Potansiyelin de değerlendirilip değerlendirilemeyeceği çeşitli faktörlere bağlıdır: kalitelerin iyileştirilmesi, sevkiyat miktarlarının arttırılması gerekir. Üretimin büyük bir kısmı küçük işletmelerden ve ev idarelerinden geldiğinden, her ikisi de sadece aracı piyasa katılımcılarının yardımıyla değiştirilebilir. Üretim, pazarlama ve iş süreçlerinin iyileştirilmesinde de daha büyük şirketler desteklenmeli ve aynı amaçlara sahip kooperatiflerde daha küçük üreticilerin birliği teşvik edilmelidir.. Alman alıcılar da doğrudan Ukrayna'da satın almaya değer olduğuna ikna edilmelieri gerekir. İki dilli standart teslimat sözleşmeleri, AB esaslı şikayet prosedürü, İngilizce / Almanca konuşan kişilerle iki dilde şirket web siteleri vb. gümrükleme, INCOTERMS'in düzenli kullanımı ve önceden alınmış sertifikalar, referans müşteriler vb.. 

Mundus Agri: AHK Ukrayna şu anda hangi projeler üzerinde çalışıyor?
Zhaburovskyi: HK Ukraine olarak şu anda bir hayır kurumu projesi üzerinde çalışıyoruz - Ukrayna hastanelerine sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte verdiğimiz fonları, koruyucu ekipmanları ve özel hizmetleri (doktorları eve götürüp eve götüren) toplamak ve sunmak istiyoruz. 

Bay Zhaburovskyi, röportaj için teşekkürler.

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.