Grains - Grain Products

Mısır: Karantina maddeleri

April 7, 2020 at 8:42 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

PARIS. ABD mısır piyasası ham petrolün sert fiyat baskısı ile mücadele ediyor. Ancak ABD mısır stoklarının artması da muhtemel. Batı Avrupa'da talep çok sabit bir seyir izledi, bu da Fransa'daki yüksek mısır fiyatları ile doğrulandı. Aşağı Ren'de, mısır fiyatları geçici olarak düştü, ticaret karma yem üreticilerinin alımlar için bu durumdan faydalanmalarını söylüyor. Mısır ithalatçıları, Corona virüsünün neden olduğu karantinalarda daha fazla teslimat güvenliği sağlamak için sözleşme şartlarını ilave teslimatlara ilişkin hükümlerle de destekleyeceklerdir.

Mısır pazarı bu sabahta ABD'de fazla toparlanamadı. Chicago'da ABD mısır fiyatları, düne göre% 0.4 daha düşük olmak üzere kile başına 3.29 $ seviyesindeydi. Paris'te, mısır sabah% 0.6 artarak 166.50 Euro / mt'a ulaştı, sonra bir miktar düştü.  Karadeniz'de mısır biraz arttı. ABD'de, ihracat denetimi 1.271.000 mt ile ABD mısır seviyesi bir önceki haftaya göre yüksekti ve bu da hafif fiyat artışına neden oldu. Mahsul ilerleme raporu için geliştirme verileri  birkaç hafta içinde mısır için mevcut olacak. Yaklaşan WASDE raporuna göre, ticaret bir önceki ayki 1.892 milyara karşılık 2.004 milyar kile ABD mısır stoku bekliyor. Dünya mısır nihai stokları ticaret tarafından Mart raporunda 297,34 milyon mt kıyasla 298,50 olarak görülüyor. Etanol pazarı zayıf bir şekilde gelişmeye devam etti. Ticarete göre OPEC Plus Grubu, Perşembe günü küresel ham petrol üretiminde% 10 ila 15'lik bir azalma üzerinde anlaşabilir. Paris'teki Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bunun çok az olduğunu söylüyor. Talep düşüşü o kadar büyük ki, ham petrol ihraç eden tüm ülkeler benzeri görülmemiş bir ölçüde kısmak zorunda kaldılar ve bu da kontrol edilemedi.

Mısır spot fiyatları (ön vadeli) 

Tahıl mısırı (ticari)

Parite

EURO/mt

Değişim

Bordeaux FOB

162,00

1,00

La Pallice FOB

162,00

1,00

Hollanda CIF

182,00

-2,00

Oldenburg DDP

190,00

0,00

Brake FOT

182,00

-2,00

Aşağı Ren DDP

182,00

-4,00

Yukarı Ren FOB

180,00

-2,00

Ukrayna FOB

-

-

Kaynak:Ticaret

Fransa daha güçlü, Aşağı Ren daha zayıf
Fransa'da mısır piyasası nakit piyasasında biraz daha güçlü fiyatlarla ticaret yapmaya devam ederken, Ren'de mısır fiyatları karma yem üreticilerinin de faydalanabileceği şekilde düştü. Daha dün tüccarlar Paskalya öncesinde taleplerde hafif bir düşüş olduğunu söylüyordu. Ancak piyasanın ileriki seyri hakkındaki belirsizlik hala devam etmekte olduğu için talepler sürekli karşılanmakta. AB, 5 Nisan'a kadar önceki yıl 18.91 milyona göre 16.05 milyon mt mısır ithal etti. Mısır'daki GASC'ye benzer şekilde,  mısır ithalatçıları sözleşme şartlarında teslimatların güvenliğini daha fazla sağlamak için, karantinalar nedeniyle darboğazların risklerini yedek teslimat hükümleri ile desteklemelidir. Bavyera'lı tüccarlar, Macaristan'ın yeni karantina önlemlerinin Tuna'daki gemi mürettebatının kullanılabilirliğini nasıl etkileyeceğini bekleyip görülmesi gerektiğini söylüyorlar. Ukrayna geçen hafta yaklaşık 800.000 mt mısır ihraç etti. Birçok yerde çok kuru toprak nedeniyle Karadeniz'de mısır ekiminin nasıl ilerleyeceği ise belirsizliğini korudu. Stoklardaki boşluklar verimi önemli ölçüde azaltabilir
.

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese buckwheat market is currently characterised by low trading activity. Shipments to the EU have also roughly halved this year.
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. Chinese growers are holding back their supplies, but buying interest is also moderate. Meanwhile, the EU has increased its millet imports by 22% this year.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN. Buckwheat quotations are surprisingly firm in China considering that export demand is on the rise. Germany's imports from China surged by 44% in 2023.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN/WIESBADEN. Farmers in China are reluctant to sell millet. Germany has slashed its imports from China by 20%.