Grains - Grain Products

Mısır: Ukrayna'da ihracatın dondurulmasıyla ilgili sahte haberler

March 23, 2020 at 7:56 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

PARIS. AB mısır pazarı buğdayın çıkışıyla yukarı doğru çekiliyor. Yem fabrikaları teslimat kapasitesini güvence altına almak için stoklarını arttırıyor. Ukrayna hiçbir şekilde tarımsal ürünler ihracatını kısıtlamayacak. ABD'de Çin'in buğday ve mısır alımları ticaret ilişkilerine bir geri dönüş olarak değerlendirildi. Ham petrolün düşük fiyatı, ABD etanol pazarında o kadar ağır ki etanol tesisler kapanması gerekiyor

Hayvan yemi sektöründeki fiyatlar da belirgin şekilde arttı. Değirmencilik endüstrisine benzer şekilde yem fabrikaları da teslimat trafiğinde olası kısıtlamaları önlemek için tedariklerini artırdı. Otomobil endüstrisi üretimini azaltmasının ardından otoyollardaki yük trafiği azaldı. Ancak nakliye acenteleri, Doğu AB'den kamyon şoförleri karantinalardan kaçındığı ve bulaşma riskini almak istemedikleri için önemli ölçüde daha az kapasiteyle çalışıyor. Un ve makarna işlerinden farklı olarak, tahıl mısırı tedarikinde henüz bir darboğaz yok. Tahıl mısırındaki fiyat artışının başka nedenleri de var: Birincisi, euro döviz kuru 1.07 USD / Euro'nun altına düştü ve Ukrayna ve Brezilya ithalat mısırını, depo işçileri ve kamyon şoförleri tarafından yapılan grevler nedeniyle Güney Amerika'dan elde edilebilir olduğu için, daha pahalı hale getirdi. Ukrayna'da mısır ihracatı geçtiğimiz hafta 835.000 mt'a yükseldi ve iki gemi Çin'e gönderildi. Ukrayna'nın karantina nedeniyle tarımsal ihracatını kısıtlamak istediği ve temel gıda maddelerinin ihracatına ilişkin kısıtlamalar olduğu söylentileri doğrulanmadı. Ukrayna'da Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakan Yardımcısı Taras Kachka, "Hiçbir koşulda, kanatlı eti, tahıllar, bitkisel yağ ve Ukrayna'nın dünyanın önde gelen ihracatçısı olduğu diğer mallara böyle bir yasak uygulanmayacaktır." Dedi. Oldenburg son zamanlarda konsantre yem endüstrisi yem buğdayını 199 EUR / mt DDP için satın aldı, mısır maliyeti 192 EUR / mt civarında.

Mısır spot fiyatları (ön vadeli)

Tahıl mısırı (ticari)

Parite

EURO/mt

Değişim

Bordeaux FOB

163,00

3,00

La Pallice FOB

162,00

3,00

Hollanda CIF

186,00

2,00

Oldenburg DDP

192,00

2,00

Brake FOT

188,00

5,00

Aşağı Ren DDP

188,00

5,00

Yukarı Ren FOB

182,00

0,00

Ukrayna FOB

-

-

Kaynak:Ticaret

Ham petrol 17 yılın en düşük seviyesine geriledi
Uluslararası olarak, Çin'in  ABD'den 340.000 mt HRW buğdayı,  756.000 mt ABD mısırı ve 110.000 mt ABD soya fasulyesi satın alması ilginçti, bu da  faz 1 anlaşmanın yerine getirilmesiyle ticari ilişkilerin geri dönüşü olarak değerlendirildi. ABD Senatosunun pandemiyi hafifletmek için bir kurtarma paketi üzerinde anlaşamaması, hafifletici bir etkiye sahipti. Ham petrol piyasası düşmeye devam etti ve sabah Brent'te 26.3 $ / varil ve WTI $ 22.9 / varil ile yine 3.3 $ düştü. Piyasa, Rusya'nın ham petrol üretimini genişletmeye devam edeceği haberiyle zayıfladı.Moskova, ABD'nin hidrolik kırılma endüstrisine büyük bir darbe indirmeyi ve böylece dünya pazarındaki ham petrol arzını azaltmayı amaçlıyor. Ham petrol fiyatları 17 yılın en düşük seviyesine ulaştı. ABD'de düşen etanol üretimi DDGS (kurutulmuş damıtılmış ürünler) kaynaklarının önemli ölçüde küçülmesine neden oluyor ve bu da fiyatlarını dünya çapında artırıyor. Giderek daha fazla etanol tesisi, yüksek zararlar nedeniyle tesislerini kapatmak zorunda kalıyorlar..

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN. Buckwheat quotations are surprisingly firm in China considering that export demand is on the rise. Germany's imports from China surged by 44% in 2023.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN/WIESBADEN. Farmers in China are reluctant to sell millet. Germany has slashed its imports from China by 20%.
Grains
Feb 7, 2024
DALIAN. Large stocks and low demand could put pressure on prices; this is not immediately apparent to foreign buyers due to increased freight costs, nevertheless it is causing concern for Chinese exporters.
Grains
Feb 6, 2024
DALIAN. High freight costs are making buckwheat trade difficult for Chinese exporters. In addition, domestic demand also leaves much to be desired.