Free of charge

Susam tohumu: Hindistan'da arz bolluğu

April 30, 2020 at 4:00 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

YENİ DELHI. Afrika'dan 375 konteyner susam tohumu sipariş uygulamak için bir arz bolluğu olduğu bildirildi.Şubat ve Mart aylarında da Afrika'dan 25.000 mt ek sevkiyat yapıldı

Yurtdışından talepler yavaş 

Olumlu hava koşulları da yaz mahsulüne bir destek verdi. Gujarat'ta şu anda üretimin 80.000-100.000 mt olduğu tahmin ediliyor ve bu da geçen yıl üretilen 40.000-45.000 mt'u aşan ciddi bir artış. Yeni ürün çok yakında pazara sürülecek. Talep oldukça azalsa da, Çin'den birkaç talep geliyor. İhracatçılar ,soyulmuş susam tohumlarının fiyatlarını bu arada 1.68 USD / kg CIF Hamburg'a düşürdü. Taleplerde canlanma olmaması halinde önümüzdeki birkaç gün içinde fiyatlar daha da düşecektir. Tüm umutlar şimdi, talepte olası bir artışın piyasaya biraz destek sağlayabileceği Çin'de.

Susam tohumları, Çin

Tipi

USD/kg

Soyulmuş, 99.95%

1.68

Doğal

1.53

CIF Hamburg

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Apr 16, 2026
NEW DELHI/ADDIS ABABA. India is only witnessing a temportary hike for sesame seeds. Sowing is up in Gujarat. Contradicting crop estimates are circulating in Ethiopia.
Oilseeds
Apr 15, 2026
SOFIA/KYIV. In the new global 2025/2026 production estimate for sunflower seeds the USDA is more upbeat. Farmers may grow less soybeans in favour of other oilseeds in Ukraine.
Oilseeds
Apr 13, 2026
OTTAWA/BRUSSELS. While Canada’s 2026/2027 crop forecast for mustard seeds is fairly positive, the market is rather sceptical. Canada and Russia are the main suppliers for the EU. Yet, a GMO hybrid may prompt a new scandal.
Nuts
Apr 13, 2026
NEW DELHI. Demand for sowing seeds is high in India. For peanuts much also depends on developments in the Middle East conflict.